Home  Links  Downloads  Sponsors  Contact  
 

Wie zijn wij?

De mensen en de principes achter 'Kan ik er wat aan doen?!'

De stichting ‘Kan ik er wat aan doen’ is een club van enthousiaste mensen die zijn steentje bij wil dragen aan een stukje betere wereld.
 
Deze club bestaat uit een bestuur (Kima Lee Piang, Ans Röling, Paul van Schie), projectleiders (al dan niet in het ontvangende land aanwezig), diverse actieve supporters die op regelmatige basis meehelpen of meedoen aan de activiteiten van de stichting, ongeveer 100 verschillende donateurs die ruim 80.000 Euro bij elkaar gebracht en tenslotte hebben we ongeveer 450 mensen in ons  nieuwsbrief bestand zitten.
 
De donaties komen overigens zowel van van privé personen als van bedrijven en wij hebben ook eenmalig een subsidie van het NCDO ontvangen.
 
Tot nu toe hebben we voornamelijk projecten in ontwikkelingslanden uitgevoerd, maar het kan ook net zo goed hier in Nederland zijn. 
 
Wij houden ons vast aan een aantal principes en afspraken. Enkele belangrijke hiervan zijn:
 
• Het gaat om een project met een duidelijk begin en eind.
• Er is een goed projectplan: hieruit wordt duidelijk hoe de lokale bevolking profiteert van dit initiatief.
• De continuïteit na het project is goed geregeld. 
• Er is een persoonlijke relatie met de projectleider ter plekke.
• Bereidheid tot 100 procent transparantie
• Inbedding van het project in de lokale samenleving

De maximale projectomvang ligt rond de 10.000 euro. Iedere euro die wij via donaties en sponsors binnenkrijgen gaat voor 100 procent naar de projecten.

We willen jou, net als de andere projectleiders, helpen bij het realiseren van jouw initiatief/ideaal.
 
We kunnen jou assisteren om je in te zetten voor anderen die het minder hebben dan jezelf. Dit kunnen wij doen door middel van deze website, ons mailbestand, maar natuurlijk ook door raad en daad te geven en ons netwerk voor jou toegankelijk te maken.
 
Klik hier voor overige afspraken .

logo