Home  Links  Downloads  Sponsors  Contact  
  Wie zijn wij? / Bestuur

Bestuur

Het bestuur van Kiewad

Paul van Schie
Ans Röling
Kima Lee Piang

 
vlnr Paul van Schie, Ans Röling en Kima Lee Piang

Maak op deze pagina kennis met ons, wie we zijn, wat we doen en vooral: waarom we het doen.

Paul van Schie
Paul van Schie, 40 jaar, Group Controller @Leisure-Group. Na een stage in India vervult te hebben, ben ik gaan realiseren dat wij hier erg rijk zijn en sindsdien heb ik de behoefte gekregen wat terug te doen voor minder bedeelde mensen. Samen met Remko, hebben wij het idee vormgegeven en van een eerste website, naar projectsubsidies, duizenden Euro's aan donaties, is deze stichting geboren. Voor mij persoonlijk geld dat ik een balans gevonden heb tussen carriere en maatschappij; de stichting. Wij kunnen deze wereld maken en breken met z'n allen. Je zult verbaast staan wat je vanuit jouw 'kleine' beinvloedingssfeer kan doen! We proberen je verschillende mogelijkheden aan te reiken om te helpen, want geld is er slechts een van...
Persoonlijk vind ik het echt gaaf mijn creativiteit ook te gebruiken voor het goede doel, mensen aan elkaar te koppelen en een zichtbare verbetering te zien. We leren veel van elkaar en het is gewoon leuk en gezellig om te doen!

Ans Röling
Ans Roling, 51 jaar. Ik werk bij mijn eigen communicatieadvies
bureau Ans Röling, bureau voor communicatie (www.ansroling.nl). Het begon met de vraag van mijn neef Paul van Schie: “Wil je eens naar ons projectplan kijken en ons wat adviezen geven over onze communicatie?” Een jaar later ging ik de website bijhouden en sinds 2005 zit ik in het bestuur met de portefeuille Communicatie.
De stichting zocht iemand met communicatieve kwaliteiten en ik raakte geïnspireerd door het enthousiasme en de projecten van Paul, Reinier en Remko. Dat is wat mij betreft de kern van het werk van de stichting: verbindingen leggen, enthousiasme mobiliseren en continueren, mensen stimuleren om over de schutting van hun eigen wereld heen te kijken. Wij hebben het zo goed in Nederland als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de kinderen in Mozambique die hun ouders zijn kwijtgeraakt door aids of de blinde kinderen in Nandyal in India. Via de stichting kan ik op afstand iets doen voor deze kinderen en hopelijk nog voor vele anderen in de toekomst.

Kima Lee Piang
34 jaar, Office Manager & Management Support bij full service communicatiebureau Bananas.

Hoe Kan ik er wat aan doen?! en ik elkaar hebben gevonden? Paul van Schie is een oud-collega. We delen een fascinatie voor verre reizen en ik genoot van zijn rugzakverhalen. Op zeker moment vertelde hij over Kan ik er wat aan doen?!. Aangezien ik al een tijdje de wens had iets te willen doen voor de wereld ben ik op de website gaan kijken. Direct sprak het brede integrale concept mij aan. Voor mij is bijdragen aan een goed doel door alleen geld overmaken te simpel. Samen creativiteit, kennis en kundigheid één-op-één in dienst stellen van een case vind ik veel bevredigender, zeker als je de touwtjes daarbij in eigen handen houdt en de lijnen zuiver en kort zijn. De ene keer starten we zelf een project en een volgende keer begeleiden en adviseren we anderen. De wereld mooier maken kan op zoveel manieren en het begrip ‘geven’ bestaat uit zoveel meer lagen dan alleen geld. Kan ik er wat aan doen?! beseft dat en draagt dat uit. Talenten bundelen, onze scope verbreden en referentiekaders verrijken, dat is de mooiste uitdaging

Waarom Kan ik er wat aan doen?! zo goed bij me past? Drie woorden: puur, oprecht en zuiver.
 


logo