Home  Links  Downloads  Sponsors  Contact  
  Acties / Afgeronde projecten / Renovatie school Pitipana / De verbouwing is van start

Verbouwing school Sri Lanka van start

In februari is de renovatie van de school in Pitipana van start gegaan. Projectleider Jan Kerkhofs is begin februari naar Sri Lanka afgereisd met de 1200 euro die toen binnen was gekomen voor ons project.

 

Van dit geld zijn balken en dakpannen gekocht om het dak van het hoofdgebouw van de school te repareren. Dat was hard nodig zoals je ook op de foto kunt zien. Tijdens de afbraakwerkzaamheden stortte op een moment het hele dak in! Dat had zomaar eerder kunnen gebeuren, terwijl de kinderen daar les kregen!  

Onze stichting financieert het opknappen van het hoofdgebouw van de school. Er zijn nog meer gebouwen. Voor de financiering daarvan heeft Jan een geweldige sponsor gevonden in de vorm van de stichting Boeken steunen mensen. Die organiseerde in januari in Venlo een mega boeken- en platenbeurs. De opbrengst: 56.000 euro! Het project in Pitipana krijgt 18.000 euro uit deze opbrengst. Een geweldig resultaat. Via de Wilde Ganzen en het NCDO hopen we dat dit bedrag nog verdubbeld wordt. Dan kan de hele school worden gerenoveerd.

 

 

 logo